Meny

Årets utstilling

Trøndelagsutstillingen 2023

Pia Antonsen Rognes mottar Trøndelagsutstillingens publikumspris for kunstverkene «Blåmerke 1 og 2». Vi gratulerer så mye!

Foto: William A.F. Bentsen

Trøndelagsutstillingen 2023 hos Nils Aas Kunstverksted på Inderøy

Trøndelag Bildende Kunstnere (TBK) i samarbeid med Trøndelag senter for samtidskunst (TSSK), har gleden av å ønske publikum velkommen til å besøke den 47. Trøndelagsutstillingen 2023 hos Nils Aas Kunstverksted på Inderøy fra 14. oktober – 12. november, 2023.

Utstillingen ble åpnet med taler av museumsleder Randi Martine Brockmann, og ved prosjektleder for Trøndelagsutstillingen, Kjersti Berg. Musikk ved Nicolas Leirtrø. 

Foto: Amalie Marie Selvik / Trøndelagsustillingen

KOMMENDE ARRANGEMENTER

EKORNKLUBBEN: VERKSTED I TRØNDELAGSUTSTILLINGEN

Søndag 5. november kl. 12:00 – 13:30.

Ekornklubben sjekker ut hva som rører seg i Trøndersk samtidskunst og har verksted i Trøndelagsutstillingen. Meld deg på for høstsemesteret eller kom gjerne som dropp inn gjest på de aktivitetene du ønsker. Ekornklubben er for barn fra ca. 1.– 4. trinn.

Påmelding gjelder også for dropp inn.

Gi beskjed seneste dagen i forkant.

Epost: solveig.viken@nils-aas-kunstverksted.no

Pris: Medlemskap kr. 1.300 / 1.100 | Dropp-in kr. 170 / 140

Se nilsaas.no for mer informasjon

Årets utstillingsturné er muliggjort med midler fra Sparebankstiftelsen SMN
Foto: Amalie Marie Selvik / Trøndelagsustillingen
Foto: Amalie Marie Selvik / Trøndelagsustillingen

Deltakende kunstnerne:

Aleksander Coldevin Angell, Solveig Bergene, Line Solberg Dolmen, Kristine Dragland, Oscar Eriksson Furunes, Matilde Westavik Gaustad, Grete Hagen Aurheim, Line Halvorsen og Ilmi Gutzeit Mathiesen, Tommy Høvik, Håkon Sandmo Karlsen, Veslemøy Lilleengen, Pei-Han Lin, Rina Charlott Lindgren, Eli Maria Lundgaard, Øystein Pålsønn Lønvik, Håvard Løvnes, Monika Mørck, Magnhild Opdøl, Enrique Eduardo Roura Perez, Pia Antonsen Rognes, Karl Ingar Røys, Mari Ulland og Anja Bing Vangsnes.

Foto: AMS / Trøndelag senter for samtidskunst
Kunstnere og jury som var tilstede på åpningen av den 47. Trøndelagsutstillingen 2023. Foto: Monica Anette Svorstøl / Trøndelagsutstillingen

Trøndelagsutstillingen 2023 åpnet lørdag 19. august hos Trøndelag senter for samtidskunst med åpningstale holdt av Anne Marit Mevassvik, direktør for kultur og folkehelse i Trøndelag fylkeskommune, med påfølgende utdeling av tre av Trøndelagsutstillingens priser.

Ny jury 2023 – 2024

Årets jury har bestått av billedkunstnerne Shwan Dler Qaradaki (Tegnerforbundet), Daniel Vincent Hansen (TBK) og Line Anda Dalmar (TBK). Som én av fem landsdelsutstillinger i Norge er Trøndelagsutstillingen basert på fri innsendelse av billedkunst. Av 247 kunstnere som søkte om å delta på årets utstilling, har juryen valgt ut 27 kunstverk fra 22 kunstnere og en kunstnerduo.

At så mange kunstnere enn på mange år søkte om å få delta i årets utstilling er et sterkt signal om at Trøndelagsutstillingen fungerer som et viktig holdepunkt for kunstnere som har, eller har hatt, en tilknytning til Trøndelag.

Med over 900 besøkende hvert år er Trøndelagsutstillingen årets høydepunkt ved Trøndelag senter for samtidskunst. Utstillingen presenterer en innsikt i samtidens strømninger på kunstfeltet, hvor kunstnere arbeider innenfor et bredt spekter av uttrykksmåter og problemstillinger. Trøndelagsutstillingen (etabl. 1977) har en lang tradisjon med et formål om å fremvise bredde og mangfold i kunstnerisk uttrykk, alder og etableringsnivå. Utstillingen er derfor en av svært få kunstarenaer der etablerte og uetablerte kunstnere stiller ut sammen og hvor aldersspennet er stort. I år er vi derfor stolte av å kunne arrangere den i sin 47. versjon. 

TRØNDELAGSUTSTILLINGENS PRISER
Det knyttes stor spenning til de fire kunstprisene som deles ut under Trøndelagsutstillingen, hvorav tre av disse deles ut under utstillingens åpningsseremoni.


Gratis omvisninger og kveldsåpent i Trøndelagsutstillingen:

Søndag 20. august kl. 13.00

Søndag 10. september kl. 13.00

Fredag 22. september kl. 13.00*

*Den kulturelle spaserstokken påmelding via Kulturenheten tlf: 72 54 57 14

I omvisningene vil kunstformidler Amalie Marie Selvik ta deg med på en runde i Trøndelagsutstillingen for å snakke om kunstverkene.

Kveldsåpent fredag 15. september

Fredag 15. september arrangeres Kulturnatt Trondheim. Denne kvelden holder vi langåpent for publikum frem til kl. 21.00.

Foto: Susann Jamtøy / Trøndelagsutstillingen

Nils Aas Kunstverksted på Inderøy: 14. oktober – 12. november

Trøndelag senter for samtidskunst i Trondheim: 19. august – 24. september

Facebook Instagram Pressebilder Pressemelding