Meny

Tobias Liljedahl mottar Trøndelagsutstillingens publikumspris på 10.000 kr. for sin skulptur «Malstrøm» (2022). Tusen takk til årets prissponsor FosenKraft.

Gjennom hele utstillingsperioden kan publikum gi sin stemme til det kunstverket de liker aller best. Kunstneren bak verket som får flest stemmer totalt, mottar Publikumsprisen.

«Malstrøm» (2022). Foto: Tobias Liljedahl

Kunstneren forteller selv om ideen til skulpturen:

«Sommeren 2021 oppdaget jeg at det finnes en malstrøm i Selbusjøen. Det var mens jeg gjorde research til et prosjekt om Nidelven at jeg fant malstrømmen som oppstår ved vanninntaket til Bratsberg Kraftverk. Den er enormt skummel, der den trekker ned 45 kubikk-meter vann hvert sekund. Samtidig er den beroligende å se på, på samme måte som et bål: i konstant endring, men innenfor gitte rammer og uforutsigbar på en forutsigbar måte. Både bål og malstrøm fremkaller også den merkelige gleden av å betrakte en enorm destruktivkraft på behørig avstand og i et passende format. Jeg skulle egentlig lage en video om mal-strømmen, men merket at opptakene ikke var nok. Derfor fant jeg ut at den måtte manifesteres i fysisk form, og i en mer portabel utgave.»

Siste års mottakere av Publikumsprisen: