Meny

NTNU-kunstner 2014

Lisa Stålspets er årets NTNU-kunstner og den fjerde i rekken. Kunstneren mottar et stipend på kr. 20.000 og et diplom. Utnevnelsen åpner for samarbeidsprosjekter mellom kunstneren og NTNU. Valget ble foretatt av Trøndelagsutstillingens jury sammen med en representant for  NTNU. Kandidater er deltagende kunstnere med utdanning fra Kunstakademiet i Trondheim – NTNU.

lisa-fredrik cropLisa Stålspets og Fredrik Shetelig, dekan NTNU Fakultet for arkitektur og billedkunst

Juryens begrunnelse

Lisa Stålspets’ arbeider har et helt særegent og lett gjenkjennelig uttrykk. Skulptur, tegning og video kombineres ofte i ett og samme verk til et helhetlig univers.

Arbeidene som ofte forestiller fiktive dyr og landskap, er poetiske og utforsker forskjellige måter å se virkeligheten på.

Verkene som vises på Trøndelagsutstillingen er spesielt utarbeidet til utstillingen og er et godt eksempel på Stålspets’ “metode”.

Lisa3The Limits of Your Mind Are Not the Limits of the Universe, 2014, blyant på papir, 100×70

Bakgrunn

I 2011 startet Trøndelagsutstillingen et vellykket samarbeid med NTNU. Samarbeidet innebærer årlig utnevnelse av NTNU-kunstner.

Utnevnelseskomiteen for NTNU-kunstneren består av juryen på Trøndelagsutstillingen og Eirik Lian fra NTNU Kommunikasjonsavdelingen. Offentliggjøringen av NTNU-kunstneren skjer på åpningen av Trøndelagsutstillingen.

Utnevnelsen innebærer at kunstneren får bruke den offisielle tittelen NTNU-KUNSTNER. “Virketiden” gjelder fra utnevnelsen finner sted og i tolv måneder frem i tid. Kunstneren mottar et stipend på kr. 20.000 og et diplom. Utnevnelsen åpner for samarbeidsprosjekter mellom kunstneren og NTNU. Levering av et nummerert grafisk trykk til årets doktorgradsdiplomer er et eksempel på dette samarbeidet.

Samarbeidsavtalen er et ledd i at NTNU ønsker å jobbe for kopling mellom universitetet og kunstmiljøene i Trondheim.

Tidligere NTNU-kunstnere:

Gemini: NTNU-kunstner: – Alt kan skje

Universitetsavisa: Tore Reisch – Driver politisk miljøaktivisme

Universitetsavisa: Vil ha knæsj kunst på Campus