Meny

Jury

Juryen for Trøndelagsutstillingen 2014

Juryen ønsker å takke alle kunstnere som søkte Trøndelagsutstillingen 2014 og gratulerer årets utstillere.

Trøndelagsutstillingen har de siste årene latt juryen få gjøre et kuratorisk grep i sitt andre år. Vi har i vår tilbrakt en stund i arkivet til Kunstakademiet i Trondheim – NTNU. Kunstakademiet har siden etablering i 1979 spilt en viktig rolle i regionens kunstliv, og har vært nyskapende i sitt felt. KIT var blant annet det første kunstakademiet i Norden som etablerte en avdeling for nye medier. Flere av kunststudentene som har gått ut fra KIT er blitt boende i Trondheim, men mange har dratt et annet sted. Både studenter og lærere har bidratt til utvikling av kunstscenen i Trøndelag.

Vi har derfor i år bestemt oss for å invitere fem tydelige, eksperimentelle og særegne kunstnerskap med tilknytning til Kunstakademiet i Trondheim – NTNU. Og disse deltar i tillegg til de juryerte: Randi Nygård, Trond Nicholas Perry, Florian Schneider, Lisa Stålspets og Henrik Skotte & Gunnar Wærness. Juryen er glad for at alle har takket ja til invitasjonen, og vi gleder oss til å vise kunstnerne frem for publikum.

Juryen har invitert Øyvind Kvarme – nyutdannet kunsthistoriker fra NTNU – til å gi oss et samlet blikk på utstillingen gjennom  teksten han bidrar med i katalogen.

Årets Trøndelagsutstilling er nok ikke like preget av debutanter som tidligere utstillinger har vært. Dette har ikke vært en bevisst strategi fra juryens side. Vi har vurdert verkenes kvalitet ut fra våre egne subjektive ståsteder og valgt å vise kunstverk av 18 kunstnere, som viser et bredt spekter av uttrykk og tema. Vi håper dette vil gi Trøndelagsutstillingen 2014 et fint løft.

Astrid Findreng, Elin Andreassen og Jasmina Bosnjak