Meny

Hilsen fra TBK-leder

Trøndelagsutstillingen 2013 – et viktig møtested for kunstnere i samtiden

Trøndelagsutstillingen er en dynamisk mønstring av billedkunst i Trøndelag. Utstillingen utvikler seg for hvert år i forhold til sin samtid ut i fra sitt innhold.
Landsdelsutstillingen er inne i sitt 37. år og er fortsatt en vital utstilling.

Her møtes etablerte og nyetablerte kunstnere under samme tak med små smaksprøver på ulike uttrykk fra regionen. Trøndelagsutstillingens egenart er fascinerende å følge opp gjennom historien. Her tar kunstnerne selv temperaturen på sitt eget felt og speiler kunstfeltet gjennom utvalgte verk.

Debutantene er nok de kunstnerne som gleder seg mest over muligheten til å stille ut. Styret i TBK er derfor veldig glade for at Indergaard & Svenil har tatt over stafettpinnen for debutantprisen og samtidig hevet beløpet til kr. 10.000. En stor takk rettes til Østerlie Kunst & Farve  for et mangeårig samarbeid.

Årets utstilling vises i både Trondhjems kunstforening og Trøndelag Senter for Samtidskunst, dette er et svært spennende samarbeid og en utvikling for Trøndelagsutstillingen som byr på nye muligheter for samhandling og utvikling.

Det er viktig å gjøre kunsten tilgjengelig i hele regionen. Utstillingen blir derfor også vist i Oppdal Kulturhus i samarbeid med Oppdal Kunstlag og Kunstmuseet Nord- Trøndelag i Namsos.

Kunst må ses! Det er derfor også et viktig grep at Gustav Svihus Borgersen gir noen perspektiver på årets kunstnere og verk .

På vegne av alle TBKs medlemmer vil jeg takke juryen og årets kunstnere for flotte bidrag til en av regionens største og viktigste mønstringer av billedkunst.

Lykke til med årets Trøndelagsutstilling!

Med vennlig hilsen

Stein Erik Hansen
Styreleder
Trøndelag Bildende Kunstnere