Meny

Jury

Juryen for Trøndelagsutstillingen 2013

Vi gratulerer årets utstillere og takker alle kunstnere som søkte Trøndelagsutstillingen 2013.

Trøndelagsutstillingen i år legger seg trofast ved siden av de 36 tidligere og en lang midtnorsk kunsttradisjon holdes dermed ved like. For med fri innsendelse tar utstillingen fortsatt imot de uetablerte kunstnerne ved siden av de etablerte.

Årets Jury har sett de små forskyvningene i kjente stødige produksjoner og håpet på overraskelser, og noe lovende. Verkene har fått komme frem med det de har. Traff de et sted i kroppen, nikket vi fornøyd, noen ganger samstemte. Men to mot én ble ofte eneste utvei. I allefall rettferdig, entes vi om.

Å se Trøndelagsutstillingen er viktig for mange. Men den speiler nødvendigvis ikke hva kunstnerne i Midt-Norge er opptatte av til enhver tid. Og det er dessverre ikke her vi alltid ser det nyeste verket i et kunstnerskap. Mange velger andre arenaer å vise seg på. Men, det Trøndelagsutstillingen forteller er hvordan den som institusjon forholder seg til samtiden. Og kriteriene er gitt av kunstnerne i fagorganisasjonen TBK, som eier utstillingen.

Også i år er det mange debutanter. Noen kunstnere er tilbake igjen etter lang tid og flere kommer utenbys fra. Det er lovende. Konsept, teknikk og uttrykk drar i ulike retninger. At utstillingen representerer et sammensatt tidsbilde er vi enige om.

Det er høst og forventning i lufta. Kunsthall Trondheim har åpnet på gateplan i Midtbyen. Den midlertidige adressen er godt tenkt, og programmet fremover gir en aning om at kunsthallen vil noe bra med Trondheim som kan bli langvarig. Vi gleder oss.

Gustav Svihus Borgersen er invitert til å vise vei inn i Trøndelagsutstillingen 2013. Hans tekst kan du lese i katalogen.

Velkommen til Trondhjems Kunstforening og Trøndelag senter for Samtidskunst, Oppdal Kulturhus og Kunstmuseet Nord-Trøndelag.

Astrid Findreng, Dag Arve Forbergskog og Elin Andreassen

Jury 2013-14, alle medlemmer av Trøndelag Bildende Kunstnere