Meny

Debutantprisen 2013

Kandidater til debutantprisen er kunstnere som deltar på utstillingen for første gang. Det er 13 debutanter i år av totalt 26 deltagere.

Årets debutantpris går til Nina Skarsbø for skulpturen «Next Nature». Prisvinner mottar et stipend på kr. 10.000 og et diplom.

next-nature_2013_skulptur_90x120x60 (2)

Utvelgelsen ble foretatt av Stein Erik Hansen, styreleder Trøndelag Bildende Kunstnere.

Han begrunner sitt valg slik:

«En debutant bringer mine tanker til noen som entrer en ny arena, men også til noen som bringer med seg noe nytt. Årets debutant har absolutt med seg noe nytt og spennende, men samtidig knytter kunstnerens verk vår fortid og fremtid sammen. Verket understreker at alt vi omgir oss med består av flere lag enn det vi kan se. Det være seg menneskelige relasjoner, vitenskapelige oppdagelser, eller teknologiske nyvinninger. Menneskets fornemmelse av naturen gjenspeiler seg i dagens teknologiske samfunn, byggesteinene er de samme men med kunnskap kan materialene brukes på nye måter.

Verket Next Nature viser hvordan det under en glatt overflate kan skjule seg et helt nytt univers. Jeg gleder meg til å se hvordan kunstneren i fremtiden vil utforske dette universet.»

Nina Skarsbø var ferdig med bachelor-graden ved Kunst- og designhøgskolen i Bergen i vår og er fortsatt under utdanning.

Debutantprisen er støttet av Indergaard & Svenil AS