Meny

Debutantprisen

Kandidater til Trøndelagsutstillingens debutantpris er kunstnere som deltar på utstillingen for første gang. Av årets 32 kunstnere er 10 debutanter. Prisvinneren mottar et stipend på kr. 10.000 og en plakett. Det er leder av Trøndelag Bildende Kunstnere som valgte ut årets debutant og prisen gikk til Hanna Fauske for videoverket ”Søstersøster”.

Styreleder Ellen Sofie Griegel begrunner sitt valg slik:

Opplevelsen av et kunstverk er og vil alltid være subjektiv.

Arbeider som umiddelbart får meg til å tenke «Men hva i all verden er dette?» er ofte de som fester seg, utløser følelser og setter i gang ulike tankeprosesser.

En søster vet vi jo hva er, men hva er en Søstersøster?

I møte med Hanna Fauske sitt videoverk, er det første som slår meg «HVA er dette?» og samtidig «Æsj». Selv om video-loopen varer i knappe tre minutter, er det er nesten fysisk ubehagelig både å se og høre på. Når noe gjør meg nysgjerrig og litt irritert, må jeg til bunns i hvorfor!

Hanna har laget sitt eget absurde univers hvor hun henter frem handlinger, personer og objekter. Det er noe eget og upretensiøst over prosjektet som får meg til å le.

Takk Hanna for at du er så insisterende og levende, lager rå og påtrengende kunst som får oss til å tenke igjennom ting både utafor og innafor!

Hanna Fauske (f.1988 Fredrikstad)  Bachelorgrad fra Kunstakademiet i Trondheim NTNU. Bor og arbeider i Trondheim.

www.hannafauske.com

Vi takker vår prispartner Trykkpartner AS