Meny

Jury

Juryen for Trøndelagsutstillingen 2012

Vi i juryen ønsker først av alt å takke alle kunstnere som har sendt inn verk til årets utstilling. I år som i fjor har vi i løpet av  juryeringen hatt mange gode diskusjoner, og vi har blitt nødt å ta noen vanskelige avgjørelser, spesielt med tanke på at utstillingen i år er tilbake i velkjente lokaler; Trøndelag Senter for Samtidskunst i Fjordgata. 
Grunnet flytting fra de mye større lokalene på  Dora tilbake  til TSSK, er antallet antatte verk svært redusert sammenlignet med fjorårets utstilling. Men ved å vise utstillingen kun i TSSK har vi fått mye av det vi savnet i Dora: profesjonelle lokaler som er tilrettelagt for visning av kunst.

Vi har ønsket  å  sette sammen en helhetlig utstilling der hvert enkelt kunstverk i størst mulig grad kommer til sin rett. I tråd med dette ønsker vi å gi hvert verk et sterkere fokus gjennom å ha en tekst hver til de antatte kunstnerne. Vi har invitert sju skribenter med ulike faglige bakgrunner for å skrive de korte tekstene, publisert her i katalogen. Skribentene er Kajsa Aglen (forfatter), Arild Vange (forfatter og oversetter), Markus Lantto (kunstner), Anne-Gro Erikstad (kurator og leder for LevArt), Gustav Svihus Borgersen (universitetslektor ved Institutt for Kunst- og Medievitenskap, NTNU og kunstkritiker)), Sara Noelani Müller (kunsthistoriker og frilans kritiker), Pontus Kyander (direktør for Trondheim Kunstmuseum).

For oss i juryen var det svært interessant å få lese disse tekstene. Vi håper publikum synes det samme.

Med vennlig hilsen

Märit Aronsson, Maja Nilsen, Barbro M. Tiller
Jury 2011-2012, alle medlemmer i Trøndelag Bildende Kunstnere.