Meny

Debutantprisen

Kandidater til Trøndelagsutstillingens debutantpris er kunstnere som deltar på utstillingen for første gang.  Prisvinneren mottar et stipend på kr. 10.000 og en plakett. Det er leder av Trøndelag Bildende Kunstnere som velger ut årets debutant.

Årets debutantpris gikk til Reidun Synnøve Gravelseter for fotografiene «Når ingen andre ser (If I had a heart)» og «Når ingen andre ser (Rotnande plante)» (2017), og ble utdelt på den 42. Trøndelagsutstillingen av: Kalle Eriksson, styreleder i Trøndelag bildende kunstnere.

Debutantprisen i år går til en som jobber med bilder som er mangfoldige. I undersøkelsen av polaroid både som fotografi og objekt, behandler kunstneren disse i en nærmest rituell prosess over tid. Drukner dem og senker de i vann slik at emulsjonen bølger seg og transformeres nærmest gjennom alkymi, kjemi, til landskap, geografi, eller kanskje noe helt annet? Frosset, fotografert og forstørret møter vi verkene i utstillingen, og som betrakter vandrer blikket i bildene som alltid unnslipper fortolkning. Man blir aldri riktig ferdig med denne reisen. Reidun Synnøve Gravelseter sin prosess og arbeider utmerker seg og viser et interessant kunstnerskap vi ser fram til å følge.

Trondheim 22. september 2018

Kalle Eriksson, styreleder i Trøndelag bildende kunstnere (TBK)

 

Foto: Susann Jamtøy / Trøndelag senter for samtidskunst og Inga Skålnes / Trøndelagsutstillingen

 

Vi takker sponsor av debutantprisen: