Meny

Trøndelagsutstillingen 2024

Den 47. Trøndelagsutstillingen ble vist hos Nils Aas Kunstverksted i 2023. Foto: Amalie Marie Selvik / Trøndelagsutstillingen

Hver høst er Trøndelagsutstillingen årets høydepunkt i Trøndelag. Utstillingen presenterer en innsikt i samtidens strømninger på kunstfeltet, hvor kunstnere arbeider innenfor et bredt spekter av uttrykksmåter og problemstillinger.

Trøndelagsutstillingen (etabl. 1977) har en lang tradisjon med et formål om å fremvise bredde og mangfold i kunstnerisk uttrykk, alder og etableringsnivå. Utstillingen er derfor en av svært få kunstarenaer der etablerte og uetablerte kunstnere stiller ut sammen og hvor aldersspennet er stort. I år er vi derfor stolte av å kunne arrangere den i sin 48. versjon.

Trøndelagsutstillingen 2024 vises hos:

24. august – 29. september | Trøndelag senter for samtidskunst i Trondheim

19. oktober – 16. november | Kunstmuseet NordTrøndelag i Namsos

Søkefristen for å delta på året Trøndelagsutstillingen gikk ut 8. april, og første juryering foregikk 6. – 8. mai!

—————————————————————————————————–

I sin utlysning oppfordret juryen kunstnere med tilknytning til Trøndelag om å søke på Trøndelagsutstillingen 2024 – med denne utlysningsteksten:

«Trøndelagsutstillingen er en gylden mulighet til å vise dine arbeider, uavhengig av uttrykksform, teknikk eller definisjon. Ingen spesifikke kriterier, kun tilknytning til Trøndelag er nødvendig. Be our guest. Du er allerede invitert. Delta for å få kunsten din sett! Juryen vil sjofe din kunst! Hvem vet, kanskje er det nettopp du som kan tæsje kritikerprisen i år. SØK!!!!»

Juryen for 2023/2024 består av billedkunstnerne Shwan Dler Qaradaki (Tegnerforbundet), Daniel Vincent Hansen (TBK) og Line Anda Dalmar (TBK). 

Trøndelagsutstillingen 2023 hos Trøndelag senter for samtidskunst. Foto: Amalie Marie Selvik / Trøndelag senter for samtidskunst