Trøndelagsutstillingen 2012

NTNU-kunstner

Vi ønsker å gi denne prisen til en kunstner som gjennom lang tid har vært en markant skikkelse i trøndersk kunstliv. Per Formo (f. 1952)  er og har vært, en igangsetter og inspirator gjennom sine mange verv,  galleri-drift, utsmykninger og utstillinger. Med sine malerier er han representert i flere store kunstsamlinger, bl.a Museet for samtidskunst (Oslo) og Trondheim Kunstmuseum.

Med sin konsekvente og utforskende tilnærming til maleriet, og sine offentlige prosjekter som ofte inkluderer mange parter, er han en naturlig kandidat til NTNU-prisen. 
 
Årets NTNU-kunstner tildeles et stipend på 10.000 kr og et diplom.
 
På Trøndelagsutstillingen 2011 deltar kunstneren med to arbeider:
 
Fem og fem og tre og tre og tre, prosjekt direkte på vegg, 2011
Hinsides syn, akryl på lerret, 2011, 190x275

Prisjuryen

-----
NTNU-kunstneren velges blant kunstnere som er antatt til årets Trøndelagsutstilling og studerer eller har studert ved NTNU-KiT. Kunstneren mottar et stipend på kr. 10.000 og et diplom. Utnevnelsen innebærer at kunstneren får bruke den offisielle tittelen NTNU-KUNSTNER. Utnevnelsen åpner også for et samarbeid mellom kunstneren og NTNU. 

Juryen består av årets jury på Trøndelagsutstillingen, Maja Nilsen, Barbro Tiller og Märit Aronsson, samt Eirik Lian som representant for NTNU,
 
Samarbeidsavtalen med Trøndelagsutstillingen er et ledd i at NTNU ønsker å jobbe for kopling mellom universitetet og kunstmiljøene i Trondheim.
1024x768