Utlysning 2019

(Scroll down for English version)

Trøndelagsutstillingen er en årlig landsdelsutstilling for billedkunst og arrangeres av Trøndelag Bildende Kunstnere (TBK) og administreres av Trøndelag Senter for Samtidskunst (TSSK). Trøndelagsutstillingen 2019 er den 43. i rekken og blir arrangert som juryert kollektivutstilling og baseres på fri innsendelse av arbeider av kunstnere med tilknytning (født, bosatt, studerer) til Trøndelag. Man kan søke med alle typer kunstuttrykk, med maks. fire verk per søker.

Utstillingen skal fortrinnsvis vise arbeider produsert de siste to årene. Arbeidene skal ikke ha vært vist i Trondheimsregionen tidligere. Kunstfagstudenter kan søke med verk som har blitt vist på avgangsutstillingen.

Trøndelagsutstillingen juryeres i to trinn. Førstejuryering skjer på grunnlag av digital dokumentasjon og andrejuryering med originalarbeider.

Jury for 2019 og 2020 består av kunstnerne Charlotte Rostad (TBK), Barbro Maria Tiller (TBK) og Gabriel Johann Kvendseth.

Her er den nye juryens oppfordring til kunstnere i Trøndelag og i resten av verden med trøndersk tilknytninger til å søke Trøndelagsutstillingen:

I et kunstfelt som preges av den nye kulturpolitikkens kommersielle agenda, og som filtreres gjennom institusjonenes blikk, er den frie innsendelsen viktigere enn noensinne. Den gir en unik mulighet til å sette sammen en utstilling som viser spekteret av det som rører seg i kunstfeltet, og åpner opp for visse kunstnerskap som ikke ellers er så synlige.

Gi oss i juryen sjansen til å sette sammen en potent og livskraftig Trøndelagsutstilling! Det er vel bedre å bli refusert enn å ikke bli vurdert overhodet? Ta noen sjanser, la tvilen komme kunstverket eller idéen til gode. Vis oss gjerne noe du ikke har vist før. Send oss både skisser, uferdige ideer og ferdige arbeid. Vi i feltet vet at det lages så mye bra kunst! Mange gode verk vil helt sikkert ikke få være med. Ikke fordi de ikke holder mål, men fordi at både plass og økonomi dessverre setter begrensninger på hva vi til syvende og sist kan vise.

Landsdelsutstillingenes fortrinn er at de konstrueres gjennom blikket til en skiftende jury av aktive kunstnere, men det er regionens egne kunstnere som står med det egentlige ansvaret for å vise frem hva kunsten i regionen består av. Søk Trøndelagsutstillingen 2019!

 

TRØNDELAGSUTSTILLINGEN 2019 VISES

TRØNDELAGSUTSTILLINGENS PRISER

Trøndelagsutstillingen deler ut tre priser årlig:

UTNEVNELSE AV ÅRETS NTNU-KUNSTNER

Årets NTNU-kunstner utnevnes for syvende gang blant kunstnere som juryen velger til årets Trøndelagsutstilling. Aktuelle kandidater er alle nåværende og tidligere studenter ved NTNU/KiT.

NTNU-kunstneren mottar et diplom og et stipend på kr. 20.000,-. Utnevnelsen åpner dessuten for samarbeid mellom NTNU og kunstneren.

Tidligere NTNU-kunstnere er Per Formo, Tore Reisch, Karianne Stensland, Lisa Stålspets, Linn Halvorsrød, Sabina Jacobsson, Helene Kjær, og Yanir Shani.

SØKNADER

Innsending til førstejuryering skjer via www.trondelagsutstillingen.no i tiden 21. januar – 6. mars.

Vedlegg i posten sendes til
Trøndelagsutstillingen, Fjordgata 11, 7010 Trondheim
og må være poststemplet senest 6. mars.

Med vennlig hilsen
Kalle Eriksson, styreleder TBK
Margrete Abelsen, utstillingsprodusent ved TSSK

KONTAKTINFORMASJON 

Adresse: Fjordgata 11, 7010 Trondheim
E-post: trondelagsutstillingen@gmail.com
Telefon: 73 52 49 10

ENGLISH

Call for applications – Trøndelagsutstillingen 2019

Trøndelagsutstillingen is a yearly regional exhibition of contemporary art, organized by Trøndelag Bildende Kunstnere (the artists’ association) and administrated by Trøndelag Senter for Samtidskunst (Trøndelag Centre for Contemporary Art). The exhibition was organized for the first time in 1977.

All artists / art students with a connection (born, living, studying) to Trøndelag (Sør-Trøndelag county and Nord-Trøndelag county) are welcome to apply.

We open for applications 21 January. Deadline 6 March.