Trøndelagsutstillingen 40 år

 Trondelagsutstillingen_40_neg_1024

To utstillinger

I 2016 arrangeres Trøndelagsutstillingen for 40. gang. Dette markerer vi bl.a. med to utstillinger og en jubileumskatalog.

Fortid møter samtid

Parallelt med hovedutstillingen ønsker juryen å vise en kuratert jubileumsutstilling og har valgt ut seks kunstnere som representerer utstillingens historie og seks yngre kunstnere som har fått i oppdrag å tolke hvert sitt historiske verk og produsere nye verk. Dette er et spennende konsept som har vakt stor entusiasme både hos inviterte kunstnere og deres tolkere.

Den juryerte hovedutstillingen

Den juryerte utstillingen skal i jubileumsåret vises i Galleri KiT som er en del av Kunstakademiet i Trondheim, NTNU. Fra Trondheim reiser hovedutstillingen til Kunstmuseet Nord-Trøndelag som er en mangeårig samarbeidspartner i nordfylket.

Jury 2015-16

Jurymedlemmer 2015-16: Helga Bøe, Kjetil Kausland, Erlend Leirdal

Om Galleri KiT og samarbeidet med NTNU

Siden 2011 har Trøndelagsutstillingen samarbeidet med NTNU om utnevnelsen av årets NTNU-kunstner. Denne samarbeidsavtalen er et ledd i at NTNU ønsker å jobbe for kopling mellom universitetet og kunstmiljøene i Trondheim.

Trøndelagsutstillingen er veldig fornøyd med å ha fått til et samarbeid om Galleri KiT som visningssted i Trondheim og ser på dette som en naturlig utvidelse av samarbeidet med NTNU. Utstillingen er jo en viktig debutarena for mange unge kunstnere og kunststudenter. Med sine romslige lokaler inndelt i flere rom og med stor takhøyde er galleriet godt einet for en kollektivutstilling som skal presentere ulike kunstuttrykk.

Om Kunstmuseet Nord-Trøndelag

Kunstmuseet Nord-Trøndelag (tidligere Nord-Trøndelag fylkesgalleri) ligger i Kulturhuset i Namsos og er siden 2010 en del av Museet Midt IKS. Museet viser samtidskunst og utstillinger av den faste samlingen. Som visningssted er kunstmuseet en mangeårig samarbeidspartner for Trøndelagsutstillingen i nordfylket og vi gleder oss til å vise utstillingen i Namsos igjen.

Les mer

Om Trøndelag Senter for Samtidskunst

Trøndelagsutstillingen eies av Trøndelag Bildende kunstnere og administreres av Trøndelag Senter for Samtidskunst som også er fast visningssted for utstillingen. I år vises den kuraterte utstillingen Historien møter samtiden på kunstsenteret, parallelt med den juryerte utstillingen. Trøndelagsutstillingen er en publikumsfavoritt og som regel årets mest besøkte utstilling på kunstsenteret.

Les mer


Kontakt

Adresse: Fjordgata 11, 7010 Trondheim
E-post: trondelagsutstillingen@gmail.com
Telefon: 73 52 49 10
www.trondelagsutstillingen.no

Facebook + Flickr + 
_MG_5540